Vi fortsetter med miljøet

Uncategorized | Wednesday May 25 2016 6:37 am | Comments Off on Vi fortsetter med miljøet

Vi føler virkelig at miljøbevisstheten i Norge er i ferd med å slå rot for alvor, og i vår forrige artikkel skrev vi litt om dette med å tenke litt grønnere – på generelt grunnlag. Dette er naturligvis ekstremt viktig, og det er nedenfra og opp endringene må skje. Vi som forbrukere må være de som tar tak og som får toppene til å følge etter, for hvis ikke vi gjør det – hvem skal gjøre det da?

Det høres kanskje tullete ut, vi skal innrømme det, men slik vil det være i et samfunn som er i endring og som kanskje er i ferd med å skifte retning. Noen må gjøre det, noen må starte og noen må kanskje være de som blir ‘driti’ ut for å ha vært en slik toskete miljønisse! Tør du å være den som tar tak? Tør du være den som anskaffer deg et billån for å kjøpe en elbil, ikke fordi du skal spare bompenger, men fordi du skal spare miljøet?

Det er på denne måten man endrer et samfunn, og du må endre det på en slik måte at det virker stort. Om du kildesorterer eller noe slikt og kaster kaffefilteret i feil søppel betyr kanskje ikke all verden, men om du som forbruker avviser å kjøpe produkter som er miljøskadelige begynner vi virkelig å snakke.

Hvis vi forbrukere setter foten ned, så må også selskapene og organisasjonene begynne å produsere sine produkter på en annen måte! Vi er ikke interessert i palmeolje, så slutt å kjøp produkter som inneholder dette! Verre enn dette er det ikke, og hvis mange nok gjør det så vil dette helt klart kunne påvirke produsentene av slike varer.

Start med mat og boikott alt som har palmeolje. Inne på Regnskogfondets sider finner du en guide som viser hvilke produkter som har palmeolje i seg og som selges som matvarer i norske butikker. Klikk på knappen øverst for å se hvilke produkter som har mye palmeolje i seg, og du vil bli overrasket.

Visste du forresten at Hipps barnegrøter har mellom 5-15% palmeolje i seg? Boikott!