Tur med bikkja

Uncategorized | Wednesday May 13 2015 10:43 am | Comments Off on Tur med bikkja

Har du en hund og bor i en by er du naturligvis klar over hvor viktig byparker og grøntområder i nærheten kan være, for det er ingenting bikkja liker bedre enn å snuse rundt i gress og skog for å skjerpe sansene sine!

Før du går til anskaffelse av en hund bør du være klar over hvilke krav din firbeinte venn har. Husk på at dette er et levende vesen som har behov for frisk luft og mye mosjon og at du må kunne tilby dette i omgivelser som er tilfredsstillende. Man kan gjerne argumentere med at en hund er en hund og en tur er en tur uansett hvor den gjennomføres, men dette blir rett og slett for enkel tankegang – og kanskje litt egoistisk også.

En hund er ikke bare en hund, og man har godt av å tenke på den som et menneske. Vi har også godt av å komme oss ut i skog og mark for å oppleve nye inntrykk og få nye utfordringer, og det samme gjelder altså for hunden din. Å gå tur langs et asfaltert fortau finnes det liten glede i for en hund, og det å oppsøke et skogsområde, friluftsområde eller en park vil gi hunden din en mye bedre opplevelse.

En hund er som et menneske på mange måter, og den har en mental helse den også og denne helse må pleies. Det er instinkter som skal passe på og som må mosjoneres, og en hund som ikke får være i bevegelse og bruke sine sanser vil fort bli en ulykkelig liten skapning. Hvis dette er noe du ikke har planer om eller muligheter for å tilbyr så er det kanskje det beste at du lar være å skaffe deg en hund. Det er som sagt veldig viktig at du tenker nøye gjennom dette, for en ulykkelig hund vil du ikke ha noen glede av.

Å se hunden sprette rundt i skogen og kanskje gå på fjellturer er et syn man er nødt til å elske, og det vil være stor forskjell på en slik hund og en hund som har vokst opp og tilbringer dagene sine passiv inne i et hus eller en leilighet.

Nå sier vi ikke at man er nødt til å løpe til skogs hver dag eller til fjells hver dag for da får man en hund som kanskje blir veldig urolig og får store krav til bevegelse, men man burde i alle fall ha flere turer i uken hvor frisk luft og natur er målet.