Parkinspirasjon

Uncategorized | Friday June 26 2015 6:47 am | Comments Off on Parkinspirasjon

I Norge har vi kanskje ikke tradisjonelt sett de store tradisjonene med flotte parkanlegg, og en liten reise rundt om i Europa og verden forøvrig vil garantert kunne bekrefte akkurat dette.

Hvis man jobber i denne bransjen vil det derfor være svært gunstig og en stor kilde til inspirasjon å reise på en studietur til utlandet og rett og slett se på hva man har gjort der. Det finnes uante mengder med reisemål man kan velge seg ut akkurat der, og vi kan fritt nevne byer som London og Wien – men dette er egentlig bare en dråpe i havet.

London er viden kjent for sine fantastiske parker og her kan vi nevne Hyde Park og Kensington Gardens. London er jo som kjent en megastor by, men det som er så fantastisk er at disse oasene midt i bykjernen virker fullstendig stille og rolig til tross for at det befinner seg tusenvis av mennesker der til enhver tid. Dette er veldig spesielt og det er fascinerende å se hvor store områder disse parkene faktisk dekker. Det er ingen tvil om at de er til stor inspirasjon for andre storbyer rundt om i verden. Man ser virkelig hvor viktig det er med slike grøntanlegg i byer som dette, og hvor sentralt det er for trivselen til innbyggerne.

Også i Wien har man gode tradisjoner for parker, og her kan vi nevne parken som er anlagt i sentrum og som kun var forbehold kongefamilien helt frem til den ble åpnet for offentligheten. Anlegget er fantastisk flott og ligger like ved den spanske rideskolen. Også anlegget i forbindelse med Schönbrunn er helt magisk og størrelsen på denne viser også hvilken rolle keiserfamilien hadde i Østerrike den gang da. De utrolige blomsterbedene og de gatene med busker på begge sider er et eksempel til etterfølgelse for andre steder i verden.

I denne artikkelen kan du lese om dette med studietur og om hvorfor det kan være lurt å bruke kredittkort.