Lag din egen minipark

Uncategorized | Thursday May 18 2017 9:23 am | Comments Off on Lag din egen minipark

I denne posten er det annonselenker mot Stkfinans.


Nydelig hage

Drømmer du om å lage hagen din om til en park? Mulighetene er endeløse!


Boligen vi eier er noe av det kjæreste vi har og det står svært høyt på ønskelisten til nordmenn å eie sitt eget hus. Men én ting er jo klinkende klart: eier man et hus eier man også et ansvar for å holde det ved like og gjøre det skikkelig pent rundt ‘dørene’.

Det er ikke bare selve huset som trenger et strøk maling og ny bordkledning fra tid til annen, men uteområdet må også få kjenne på en kjærlig hånd – men dessverre er det mange som skofter dette arbeidet. Dette er imidlertid en tabbe ettersom man vet at et skikkelig opparbeidet uteområde kan øke verdien på boligen betraktelig! En av tingene du kan gjøre, og som mange faktisk gjør hvis de har et tilstrekkelig stort uteareal, er å bygge deg et mini parkanlegg. Dette vil utvilsomt gjøre eiendommen din til noe helt spesielt, og det verste av alt er at alt som trenges er god planlegging.

Penger først

Først av alt er du nødt til å begynne med planleggingen, og da tenker vi rett og slett at du skisserer opp hvordan du vil ha det og hvor store kostnadene ved dette prosjektet vil bli. Finn ut akkurat hva du behøver av materialer, grøntvarer og alt mulig annet slik at du på en så god måte som mulig kan finne ut hva hele sulamitten vil koste. Deretter er det bare å finne ut hvor mye du har til rådighet og eventuelt justere planene etter dette.

Mange velger også å søke om lån til prosjekter som dette, og til dette kan du blant annet få hjelp av STKFinans som gir ut lån til alle mulige prosjekter – (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Husk på at det som sagt fort kan lønne seg å gjennomføre et slikt prosjekt, og når dette er gjort har du en rekke muligheter. Det er jo som vi nevnte hevet over enhver tvil at en oppgradering av uteområdene vil øke verdien av boligen din, og dette er noe som du må ta med i beregningen av regnestykket ditt.

Når du er ferdig med prosjektet kan du i tillegg søke om en refinansiering av boliglånet og med en økning i verdien vil du naturligvis kunne skaffe deg gunstigere boliglånsrente og dermed tjene inn oppussingen av hagen på nokså kort tid.

Godt for kropp og sjel

Koselig hage
En bolig kan være så pen den bare vil men det hjelper så lite hvis uteområdene ikke matcher inntrykket. Det kan faktisk irritere vettet av noen når hagen og innkjørselen ser uferdig og ustelt og å ta et tak da er rett og slett veldig viktig. Har man en komplett hage eller kanskje til og med en liten park så er det ingen tvil om at dette hever livskvaliteten. Å komme ut og se at alt ser ryddig, pent og velstelt ut er enkelt og greit veldig behagelig og beroligende.

Det er i tillegg nokså enkelt å ordne det slik at det blir pent, og man trenger faktisk heller ikke å bruke så veldig mye penger som man kanskje måtte tro. Med enkle grep kan man virkelig gjøre hagen til et veldig flott sted, og det er dermed bare å sette i gang – men husk som sagt å ha en klar plan i forkant, for hvis du ikke har det kan arbeidet bli både langdrygt og uinspirerende.

Hva kan man gjøre?

Er du i startgropen til å gå i gang med prosjektet ditt? Veldig bra! Hos mange stopper det imidlertid med tanken og det er rett og slett fordi de ikke aner hva de skal gjøre og hvordan de skal komme i gang. Det er derfor vi stresser så med at du må planlegge skikkelig, og i startgropen er det bare to spørsmål du trenger å forholde deg til: vil du ha en minipark med mye grønt eller vil du ha noe som er mer stilrent og enkelt? Når du har funnet ut av dette er det egentlig bare å gå inn på denne nye stien og komme i gang.

Bark i hagen

Bark kombinert med stein gir et rent og ryddig uttrykk.

Vi kan saktens komme med noen gode forslag, og spesielt gjelder dette den enkle og rene stilen som vi har en forkjærlighet for. Det handler om å ha det ryddig og samtidig dekorere eiendommen på en smakfull måte. Først av alt må alt av rot og skitt ryddes vekk – dette er et minimum. Deretter er det å tenke på om man vil ha plen eller ikke. Det er mange som har naturtomter som det kan være fint å dekorere på et eller annet vis, men det finnes jo mange forskjellige eiendommer for å si det slik.

Et godt tips som vi har sett blitt brukt mye er å benytte seg av stein. Det kan være naturstein, for all del, men vår erfaring er at dette er vanskelig å få pent. Man kan bestille naturstein også som har spesielle former og dette er ofte det smarteste. Å mure opp murer og kanter er med på å skape harmoni og struktur og er derfor veldig smart. Noe annet som vi har veldig sansen for er å kombinere dette med bruk av bark eller prydbark.

Å kjøpe bark på steder som for eksempel Plantasjen er ingen stor kostnad, og i skrivende stund kan man gjøre et bulkkjøp hvor man får 10 sekker for kun 570 kroner – noe som er veldig gunstig. Bark er både dekorativt og pent å se på, og er med på å gi eiendommen et eksklusivt utseende ettersom man ‘ser’ at det har vært en plan med i bildet.

Noe annet som kan gjøres er å ordne platter eller gangstier i hagen, og dette er utrolig stilig og trenger heller ikke å bli så dyrt. Man kan kjøpe flate steinheller å legge ned eller man kan velge å gå for impregnert materiale hvis man vil ha et litt mer eksklusivt uttrykk. Å bygge en platt er ikke så vanskelig som man skal ha det til, og du ser i denne artikkelen hvordan det gjøres.

Hvis du vil ha det enda mer eksklusivt så kan du velge å legge belegningstein som sti og mure opp med større steiner rundt – men da snakker vi naturligvis helt andre kostnader.

Som du ser så er det mye man kan gjøre og det gjelder enkelt og greit bare å komme i gang. Ikke la uteområdene dine forfalle, men ta heller tak og gjør det pent! Gjør ferdig del for del og du vil dermed se progresjonen raskt!

I videoen under kan du se hvordan en stor hage blir gjort om til noe helt fantastisk!