Friluftsliv i en by – ikke bare en park

Uncategorized | Thursday October 29 2015 8:10 am | Comments Off on Friluftsliv i en by – ikke bare en park

Det er mange mennesker som vegrer seg for å flytte til byene og spesielt gjelder kanskje dette folk som er vant til å bo i nærheten av naturen. Frykten for å miste nærheten til moder jord kan nok være skremmende for mange, men allikevel er det liten grunn til å frykte akkurat dette all den tid vi bor i Norge.

I byer som for eksempel Oslo og Bergen er det ingen tvil om at sentrumskjernene er store og omfattende, og at det for et naturmenneske kan oppleves som smått innestengt og ‘dramatisk’ å oppholde seg der over lengre tid. Men alt skal tas med en klype salt, og man skal naturligvis ikke overdramatisere.

En nettside som Closetobergen.no forteller om en rekke muligheter for å oppleve et variert og spennende friluftsliv selv om man måtte bo i eller rundt Bergen by. Og dette er det jo mye sant i. Tenk bare på Oslo, hvor man har den store østmarka like utenfor bykjernen. Det er jo et faktum at vi er priviligerte i så måte i Norge, og tanken på å ha slike muligheter i andre land er nesten utenkelig.

Norge er et land hvor naturmulighetene befinner seg like utenfor stuedøren vår, selv når vi befinner oss i de største byene i landet. Våre byer er faktisk ikke så store at naturen bare blir et fjernt minne, men at det enten med en kort buss- eller biltur faktisk blir noe man kan oppleve når som helst og hvor som helst. Nord-Norge er naturligvis ekstra spesielt ettersom mange der faktisk kan ta på seg skiene hjemme på trappe og løpe rett ut i skauen, men det er jaggu ikke langt unna at man kan gjøre det samme i byene også. Her gjelder det enkelt og greit bare å se mulighetene og ikke bare begrensningene. Oppfinnsomhet og pågangsmot er viktig, så grip muligheten – uansett om du bor i en by eller ikke!