Flere parker og hager

Uncategorized | Tuesday March 22 2016 7:30 am | Comments Off on Flere parker og hager

Det finnes en rekke spektakulære og flotte friluftsområder og parker rundt omkring i verden, og dette bør vi forsøke å få til mer av i Norge også. Nordmenn er utrolig glade i sine hager, og det er derfor litt merkelig at vi ikke legger litt mer arbeid i offentlige parker og friluftsanlegg. Dette burde vi satse mer på av den enkle grunn av vi er en nasjon med friluftsmennesker og dette ville vært en fin måte å omfavne den norske folkesjelen på.

Nordmenn elsker jo også sine eneboliger og knapt noe annet sted i verden er det flere som eier en frittstående bolig enn her til lands. Dette gir oss samtidig unike muligheter til å opprette våre egne små parkanlegg, men av en eller annen grunn neglisjeres dette i stor grad. Når vi sier neglisjerer, så mener vi jo naturligvis ikke at nordmenn ikke tar vare på plenflekkene sine, for det gjør vi jo, men vi savner kanskje det litt oppfinnsomme og ambisiøse målet med å ha en hage.

Det finnes massevis av landskapsarkitekter rundt omkring i landet og en slik kan det faktisk være smart å benytte seg av også til uteområdet hjemme. I starten av et prosjekt som dette kan det være smart å bare leie inn en slik og lage en helhetlig plan over hele eiendommen slik at man har noe å jobbe ut i fra. På denne måten kan man ta del for del og i løpet av noen år faktisk bygge seg opp en egen oase som man kan være stolte av og som man vil nyte å bevege seg i.

Dette er et utrolig spennende prosjekt, og noe som anbefales for alle dem som har lyst til å gjøre noe litt annerledes med sitt uteområde. Det finnes mye hjelp å få, og for eksempel kan man høre med folka i ‘Tid for hjem’ om dette kunne være noe for dem. Har du penger så har de utvilsomt ideene som skal til for å forvandle ditt uteområde til noe helt spesielt.